top of page

Activiteiten

Wat te doen tijdens mijn verblijf op de camping?

Eenvoud, terug naar de basis,
natuur, verandering van omgeving...

Op Willow Camp zal er geen zwembad met plastic glijbanen, groot restaurant, reclameparasols, etc. zijn.

Ik stel een terugkeer voor naar de basis, naar de essentie:

grote bomen, bloemenweiden, fruitbomen, een moestuin, vijvers, weilanden, bossen, wandelpaden, dieren, spelletjes voor kinderen, een jeu de boulesbaan, toiletten en een eethoek.

Bepaalde onderdelen zullen met een minimum aan menselijk ingrijpen worden onderhouden

om de biodiversiteit en bestuiving te bevorderen.

Een eenvoudigweg exotische plek waar u kunt gaan zitten om een boek te lezen, te tekenen, te mediteren, een wandeling te maken, te genieten van een kopje koffie of thee, de natuur te observeren en haar acteurs weer uw prioriteiten worden.

wilgenblad logo_edited.png

Gaan wandelen ? Of ?

Tourinnes-la-Grosse_E1aJPG.jpg

Bezoek het dorp Beauvechain

Driekwart van het grondgebied is bestemd voor landbouwactiviteiten. Het noorden van de stad wordt begrensd door het Meerdaelbos met zijn grote majestueuze beukenbomen . Het gebied wordt dwars door de Nethenstroom doorkruist. Twee zijrivieren, de Mille, afkomstig uit het gehucht waaraan hij zijn naam ontleende, en de Nodebais, die het gelijknamige dorp doorkruist, monden uit in Tourinnes-la-Grosse.

Het dorp Tourinnes-la-Grosse heeft een van de oudste kerken van Waals-Brabant die de hele vallei domineert.

De Saint-Martin-vieringen : een artistiek evenement dat u niet mag missen! Vind het volledige programma en reserveer uw plaatsen op de site.

Militaire basis : bezoek aan het 1 Wing historisch centrummuseum op de 2e en 4e zondag van de maand.

Wandelingen in de omgeving van het dorp:

BÔVÈTCHÉ 5,1 km - èl GROSSE TOURËNE 5,3 km - AME en M'LIN 7,2 km

Bezoek een naburig dorp

Saint-Rémy-Geest : Het dorp is gebouwd op de heuvel rond de kerk. De meeste huizen en boerderijen in het dorp zijn gebouwd van Gobertange- kalksteen, genoemd naar het nabijgelegen gehucht.

Mélin : een van de mooiste dorpen van Wallonië met een bijzondere charme, een rustieke omgeving, omgeven door een kroon van kleine heuvels van waaruit immense panorama's zich ontvouwen.

L'Ecluse : dorp gelegen langs een beek. Wandeling in het dorp: SCLÛSE 6,9 km

Nodebais : Het dorp Nodebais dankt zijn naam aan de stroom die het doorkruist. Dit is een zijrivier van de Dijle. Wandeling in het dorp: NODÈBÂY 4,9 km of 6,5 km

Belgique_-_Eglise_de_Saint-Remy-Geest_-_01.jpg
meerdael.jpg
meerdael.jpg

Wandeling in het Meerdaelbos en het Heverleebos

Le Bois d’Heverlee, la forêt Meerdael et le bois d’Egenhoven forment le plus grand bois de feuillus en Flandre, d’une superficie de 2.050 ha.

La principale espèce d’arbres est le chêne rouge d’Amérique.

La végétation de plantes herbacées est très variée : lierre terrestre, sceau de Salomon, fausse renoncule, arum, fraises des bois, muguet, maïanthème, fougères et germandrée sauvage.

La population de chevreuils est la plus ancienne de Flandre. Et de nombreuses espèces d’oiseaux chanteurs et de rapaces attirent les amateurs d’ornithologie.

Les tout-petits peuvent eux aussi profiter pleinement de ce bois grâce à ses aires de jeu semées de cordes, d’animaux taillés dans des troncs, de mâts à escalader, d’un mikado géant et d’arbres puzzle.

Les chiens peuvent sans problème courir en liberté sur la zone de 6 ha du Speelberg.

Découvrez aussi les mystérieuses et féériques sculptures de troncs sur le « Pad van Ad ».

Site web ici

bottom of page